Over mij

Mijn naam is Fennigje Angenent en ik woon in Dinxperlo samen met mijn man en twee kinderen. Ik ben op 15 januari 1966 geboren en heb altijd al een passie gehad voor kunst en creativiteit. In kunst kan ik mijn creativiteit kwijt en hou er van om verschillende exposities te bezoeken. Zo kom ik in contact met anderen die een passie hebben voor kunst en doe ik nieuwe ideeën op. Sinds 2010 woon ik samen met mijn familie aan de rand van het dorpje Dinxperlo. Het is altijd al mijn droom geweest om mijn eigen huis te ontwerpen en dit is ook gelukt! Mijn creativiteit kon ik ook kwijt in onze tuin die ik zelf heb ontworpen en de tuin staat natuurlijk ook vol met mijn kunstwerken.

Ik ben begonnen met boetseren en schilderen met aquarel en olie. Verder heb ik ook nog de cursus modeltekenen gevolgd. Dit was nog in de tijd voordat ik kinderen had. Tijdens de cursussen heb ik vaak te horen gekregen dat ik teken als een beeldhouwer en dit zorgde ervoor dat ik in 1995 mijn eerste bronzen beeld heb gemaakt in was en daarna heb laten gieten in brons.

Omdat ik het gehele proces wilde leren kennen ben ik een cursus bronzen beelden gieten gaan volgen bij Frans Gerritsen. Hier heb ik geleerd hoe ik zelf een bronzen beeld kan maken, van het maken van mallen tot het gieten en tot het afwerken en patineren van een bronzen beeld. Ik vond dit zo leuk en dit smaakte naar meer!

Ik wilde graag aan de slag met stenen beelden en heb wederom een cursus gevolgd bij Frans. In de tijd hierna heb ik vele verschillende soorten beelden gemaakt van brons en steen.

Omdat ik graag nieuwe dingen wil blijven maken heb ik na mijn cursus brons gieten en beeldhouwen een cursus glasgieten gevolgd in Lommel (België). Ik ontdekte dat ik het erg leuk vind om te experimenteren met verschillende materialen. Glas gieten is weer een totaal andere methode dan het werken met brons en steen. Bij het glas gieten bouw je het kunstwerk op, terwijl je bij het beeldhouwen juist steen moet weghalen.

%d bloggers liken dit: